20 mars 2007

sjuka människor

just nu går det en dokumentär om så kallad biblisk uppfostran på dansk tv. handlar förstås inte om danskar (som tillhör ett av världens mest oreligiösa folk med mindre än 4% kyrkgående) utan om amerikaner och engelsmän.
de stackars barnen, som är minst åtta i varje familj, måste gå upp klockan sju varje morgon hela veckan, får undervisning i hemmet ("så att vi kan prioritera vad vi tycker är viktigt") samt blir slagna. ofta. detta för att de ska lära sig hur man uppför sig och allt vad disciplin och gudsfruktan är. stackars icke-allmänbildade, samhällsisolerade, socialt missanpassade barn. hur ska det gå för dem sen?
under programmets gång visar de hela tiden bibelcitat som på nåt vis styrker de här människornas syn på det hela. fruktansvärt. vad är det för en gud som gör att pappor tillverkar slagträn som liknar de där platta alla dåliga var tvungna att använda i brännbollen i skolan (också de duktiga om de var nere på tredje försöket) så slagen på deras skrikande barn blir ännu lite effektivare?

"ett barn är fött med en ondskap som bara kan drivas ut med aga, och genom det lär de sig att själva tygla sin ondska"

de uppfostrar också pojkar och flickor på olika sätt. pojkarna lär sig att vara ledare och ta hand om sin hustru, medan flickorna tränas i hushållsarbete och itutas att karriär är inget som kvinnor strävar efter. vårt kall är att vara hustru och mor. bakåtsträvande puckon!

barnen kommer antagligen växa upp till antingen likadana puckon, vars kvinnor lyder under sin man och går hemma och föder barn i väntan på söndagssteken, eller kärlekslösa, trasiga, halvkriminella utåtsvävare som hivar i sig droger, sätter på horor och som fullständigt tar avstånd från allt vad gud heter.
och sen, när de till slut hittar ett annat trasigt pucko att gifta sig med, slår de sina barn.

jag är såå upprörd!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag undvek att se "Existens" på svt idag som handlade om Livets Ord. Just för att slippa bli så upprörd som du är nu. Skönt att jag slapp känner jag nu. Och kan titta på L-word och vara glad istället.